Foredrag i Tana 29. oktober – Anny Søderstrøm Wigum forteller om krigsopplevelser

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

 

Torsdag 29. oktober klokka 19.00 arrangerer Tana historielag og Folkeakademiet Deatnu Tana i samarbeid et møte med historisk tema i kommunestyresalen på Tana rådhus. Det er Anny Søderstrøm Wigum som skal fortelle om krigsopplevelser i Finnmark og Sovjetunionen 1940-45 i et tilbakeblikk ca. 70 år seinere.

Anny Søderstrøm Wigum er født i Kiberg og har nær familie i Tana. Familien hennes flyktet sammen med flere andre til Sovjet på grunn av farens engasjement i motstandsbevegelsen. Anny og mora vendte etter hvert tilbake til Norge. Faren døde i krigen, i likhet med 80 prosent av de øvrige norske partisanene. Også den eneste broren hennes døde, etter en ulykke på reisen.

Publikum vil få se lysbilder fra en tre ukers reise som Anny og hennes franske svigerdatter Anne gjorde ca. 70 år seinere. De fulgte samme reiserute som hun hadde fulgt under krigen.

Tana historielag håper at mange finner arrangementet av interesse og vil være til stede. Det blir kafé og salg av boka «Tana og Polmak 1944–1945». Inngangspenger: kr 100.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Kontakt

  E-post: dasi@online.no
  Tlf.: 66 91 53 71
  Mobil: 414 94 179
 • Om denne bloggen

  Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
 • © 2021 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius