God jul og godt nytt år igjen!

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

Det er igjen gått lang tid siden jeg skrev noe her, men nå er året 2018 snart slutt, og det kan være på tide å vise at forfatteren, altså jeg, fortsatt er «oven senge», som de kunne uttrykke det i gamle dager.

Her på det midtre Østlandet har vi i dag snø, tiltakende skydekke og fem–seks juldegrader som nå er i ferd med å svinne hen mot kvelden og natta. Men fortsatt er det bra julstemning for en gammel finnmarking.

I høst har jeg gjort noen jobber som språk- og manuskonsulent, mer eller mindre tilfeldig har alle vært for folk fra det gamle hjemfylket (som ennå lever urørt). Jeg deltar også i et noe større lokalhistorisk prosjekt, som kanskje blir ferdig til sommeren.

En artig ting jeg har oppdaget, er at Hamsuns psykoanalytiker fra midten av 1920-årene, Johan Irgens Strømme, i yngre år hadde vært distriktslege i Tana. Det var i perioden 1907–1910, altså for noe over hundre år siden.

Dette kan jo fungere som en slags «lokalhistorisk julegave» til mine nokså få lesere her på bloggen –.

Jeg ønsker dere i alle fall en god jul og et godt nytt år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Kontakt

  E-post: dasi@online.no
  Tlf.: 66 91 53 71
  Mobil: 414 94 179
 • Om denne bloggen

  Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
 • © 2021 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius