Hallo igjen!

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

Nå har det snart gått et halvt år siden sist jeg skrev noe her, så jeg vet ikke om dette stedet fortjener betegnelsen «blogg» lenger.

Noe av bakgrunnen for tausheten i vinter og vår er at jeg har jobbet intenst med å skrive om historien til det som nå er Tana videregående skole, tidligere Fnnmark landbruksskole, i Bonakas-Rasjok i nedre Tana. Nå er dette arbeidet avsluttet, og vi arbeider med bildene til heftet/boka før alt skal gå i trykken.

Jeg vet ennå ikke når det ferdige produktet kan foreligge, men Tana videregående skole kommer til å markere sitt hundreårsjubileum i sommer. Den som vil vite mer om dette, kan kontakte skolen.

Her på det sentrale Østlandet er vi så heldige at våren har slått til for fullt de siste ti dagene eller så, og det er begynt å bli grønt overalt. Slik er det ennå ikke i øvre Telemark, dit jeg ofte kjører, og heller ikke nordpå, vet jeg, men det kommer nok!

En av fordelene med å bo nær Oslo er konserttilbudet. I går kveld var jeg og hørte og så The Chieftains, den virkelig store veterangruppa innen irsk folkemusikk, som med lederen Paddy Moloney har holdt på siden 1963, rett nok med skiftende besetninger.

Moloney og Chieftains er utadvendte og rause og har spilt med blant andre Van Morrison, Ry Cooder og Sinead O’Connor. I går kom de med gjesteartister, et sekkepipeensemble, et damekor og et dansekompani i tillegg til sine egne åtte−ni, sikkert over førti i alt, og skapte en praktfull og samtidig ujålete forestilling.

De som ikke kjenner Chieftains, kan få et inntrykk her: https://www.youtube.com/watch?v=L_kNC6GyJFM&list=PL-oztU9T-Qioo_AefwU80tg5Fci9ckFyu og her: https://www.youtube.com/watch?v=Ftv8_NkYNgU&t=0s&list=PLBzIHyqxHKFHWH7PqgkDuNbLI_Th2RMxb&index=5.

Vær klar over at Chieftains ikke er lette å sette i bås, men ofte kan overraske fordi det musikalske repertoaret er svært bredt. De spiller altså ikke bare pubsanger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Kontakt

  E-post: dasi@online.no
  Tlf.: 66 91 53 71
  Mobil: 414 94 179
 • Om denne bloggen

  Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
 • © 2021 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius