SNEFJELLET

SPRÅKLIG RÅDGIVNING

Snefjellet rådgivning er et enkeltpersonforetak som tilbyr språkvask, korrekturlesing, rådgivning, hjelp til redigering av tekster og oversettelse særlig mellom bokmål og nynorsk.

Snefjellet rådgivning har ingen ansatte, og innehaveren, Dag F. Simonsen, har arbeid i full stilling ved siden av og driver foretaket som attåtnæring. Kapasiteten kan derfor være begrenset, og det foretrekkes oppdrag med gode frister. Nøl likevel ikke med å ta kontakt.

Priser:
Fra 300 kroner i timen og oppover eller – helst – fastpris etter avtale.

Dag har mer enn tretti års erfaring med språkvask, korrekturlesing og rådgivning og har på dette feltet arbeidet med både sakprosa og skjønnlitteratur for forlag, offentlige instanser og private. Han har blant annet erfaring med å redigere heterogene tekstmasser til publiseringsklare bokmanus. Spesialkompetansen er å finne ut av og forbedre riktig kompliserte og dårlige tekster.

Som databruker er han ganske gjennomsnittlig, og det er innholdmessig mer enn teknisk bistand han kan yte.

Dag er cand.philol. med nordisk (hovedfag) pluss tilleggsutdannelse og praktisk-pedagogisk utdannelse og har fagene allmenn litteraturvitenskap, filosofi og historie i tillegg til norsk. Han er forholdsvis belest og har brede interesser særlig innenfor humaniora og samfunnsvitenskapelige fag, men også interesse for skjønnlitteratur, politikk, kulturdebatt, vitenskapsteori og psykologi/psykiatri. I tillegg har han et lokalhistorisk forfatterskap og skriver også om andre emner.

E-post: dasi@online.no · Tlf: 66 91 53 71 · Mobil: 414 94 179 · Postadresse: Vestveien 11 B, 1450 Nesoddtangen