Høsten er på vei

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

Både nordpå og her på Østlandet går det nå mot kortere og kjøligere dager.

Jeg har ikke skrevet noe i denne bloggen siden før sommeren. Men i mellomtiden har jeg vært nordpå og truffet mange gamle kjente, også noen som pleier å være innom disse nettsidene. Blant annet hadde Rustefjelbma og Boftsa bygdelag en trivelig sammenkomst på Boftsamælen. Men jeg var også på Langnesmarkedet, og jeg har snakket med eldre folk om krigstiden i Tana.

En kjenning fra Rustefjelbma sa til meg at han var glad for at jeg hadde valgt «Snefjellet» som navn på nettstedet her. Det var et navn han også kjente fra oppveksten. For meg var det gledelig å høre dette. For det første er det at fint folk setter pris på nettstedet og navnet, og for det andre viser det seg at navnet på selve fjellet har vært mer utbredt enn jeg strengt tatt visste.

Jeg trodde «Snefjellet» var et navn bare noen få familier kjente. I Bonakas, der begge foreldrene mine kom fra, er det nemlig ikke alle som vet om det. På norsk bruker de fleste «Algasvarre», eventuelt uttalt /Algasjvarre/), som jo er en direkte, naturlig tillemping av det samiske «Alggašvárri», og det er jo helt greit, det bruker også jeg selv ofte, ved siden av «Snefjellet».

Men nå vet jeg at det òg var andre familier i Rustefjelbma enn vår som brukte «Snefjellet». Tidligere har jeg fått vite også om eldre folk med oppvekst i Boftsa / på Norskholmen som har gjort det.

Det får være nok for denne gang. Jeg tror jeg kommer tilbake med et nytt blogginnlegg ganske snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Kontakt

    E-post: dasi@online.no
    Tlf.: 66 91 53 71
    Mobil: 414 94 179
  • Om denne bloggen

    Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
  • © 2024 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius