Godt nytt år!

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

Her er noen ord til en personlig avrunding på året 2014. Denne bloggen har til nå i sin helhet handlet om arbeidet med krigsminnesmerket i Rustefjelbma – på norsk «Erindring», på samisk «Muitu». Nye lesere av bloggen kan derfor oppdatere seg ved hjelp av de tidligere innleggene og annet stoff på disse nettsidene. Spre gjerne stoffet til flere.

Vi må ha lov til å si at arbeidet med å reise minnesmerket og avdukingen av det i oktober har vært en suksess. Det har også innsamlingen vært, syns jeg (se oppdaterte tall per 1. desember her). Akkurat nå kan vi takke ikke minst Lions Club, som gav 10 000 i november, et bidrag som monner godt!

Nå må prosjektet fullfinansieres. Dette blir en utfordring i 2015, og det ordner seg nok.

Så kan jeg fortelle at i løpet av de første 365 dagene med treff på nettsidene til Snefjellet.no – fra 8. desember 2013 til 7. desember 2014 – var det i alt 1850 besøk på sidene, av 1053 individuelle (forskjellige) brukere. Til sammen 1585 besøk ble gjort fra Norge. Det høyeste besøkstallet på en dag var den 27. august, da det var 153 innom sidene.

Det er vanskelig å vurdere hvor godt eller dårlig dette er, men jeg vil si meg godt fornøyd, blant annet fordi prosjektet med minnesmerket først og fremst har vært henvendt til nåværende og utflyttede tanaværinger, og av oss har det aldri vært mer enn noen tusen til sammen. Men det er grunn til å stanse opp ved at bare 496 av de 1585 besøkene fra Norge var fra Finnmark. Mange av besøkene ble nok gjort fra datamaskiner i Tana, men det er likevel lite, vil jeg si.

Så et avsluttende ønske fra meg i 2014 kan være: Gjør gjerne flere i Tana oppmerksom på nettsidene her! (Ønsket går blant annet til dere som er på Facebook.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Kontakt

    E-post: dasi@online.no
    Tlf.: 66 91 53 71
    Mobil: 414 94 179
  • Om denne bloggen

    Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
  • © 2024 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius