“Finnmark i flammer”

Skrevet den av Dag Finn Simonsen · Legg igjen en kommentar

I år er det sytti år siden Berntine Ruud Hellesnes gav ut første bind av “Finnmark i flammer”. Året etter – i 1950 – kom bind nr. 2. Før dette hadde hun vært “erstatningslærer” i Seida fra 1946 til 1947 og deretter skolt (som man sier nordpå) to år i Birtavarre i Kåfjord i Troms. En hel del av stoffet i bøkene er fra Tana. Jeg har nettopp lagt ut en artikkel om Berntine og bøkene et annet sted på disse nettsidene. Det er en dame som fortjener å bli løftet fram.

Selv er jeg ikke på Facebook, men jeg hører fra “mine folk” på Facebook at noen kommenterer ting jeg skriver på nettsidene her, i dette forumet og mener å kunne korrigere det. Jeg har ikke tenkt å bli med på Facebook og vil oppfordre kritiske lesere til å ta kontakt med meg direkte og gjerne skrive kommentarer inn på www.snefjellet.no, slik det er anledning til å gjøre. Så vil jeg vurdere å svare og eventuelt publisere kommentarer og svar.

Jeg tar med glede imot kommentarer til artiklene, men eventuelle korreksjoner må være nokså overbevisende og gjerne ha støtte i skriftlig belegg for at de skal ha interesse.

For øvrig går innsamlingen til minnesmerket i Rustefjelbma videre, slik oversikten et annet sted på disse nettsidene viser. Fortsett å gi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Kontakt

    E-post: dasi@online.no
    Tlf.: 66 91 53 71
    Mobil: 414 94 179
  • Om denne bloggen

    Denne siden er opprettet av og drives av Dag F. Simonsen. Siden kjører på Wordpress og er bygget på Elliot J. Stocks' Starkers theme. Typesnitt er hentet fra Typekit.
  • © 2024 Dag F. Simonsen - All rights reserved. · Design: Tini Malitius